Mandat de arestare european pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mărășești au identificat pe o stradă din localitate un bărbat, de 21 de ani, urmărit la nivel internațional. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea care au constatat faptul că, pe numele bărbatului exista un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța, acesta fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni de furt calificat, săvârșite pe teritoriul acestui stat.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Galați, fiind demarate procedurile de predare către autoritățile franceze.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de polițiști

La data de 06 aprilie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au desfășurat o acțiune pe linia depistării persoanelor urmărite în temeiul legii.

Astfel, în jurul orei 12.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 27 de ani, din comuna Pufești, pe numele căruia Judecătoria Adjud a emis mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Focșani, pentru executarea unei pedepse de 1 an și 20 de zile.

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 05 aprilie, ora 07:45, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au depistat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Străoane, în timp ce conducea un autoturism pe DC 41 Ciolănești-Muncelu, deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 05 aprilie, în jurul orei 20:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un bărbat, de 37 de ani, din comuna Păunești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, pe direcția Bacău-Focșani, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 21:30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, un autoturism se deplasează haotic pe DN 11A, din direcția Lespezi către Adjudu Vechi.
Autoturismul a fost oprit în trafic de polițiști, la volan fiind identificat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Ploscuțeni.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top